به گزارش شانا به نقل از ایسنا، نشست بهمن ماه مجمع دانشگاهیان انقلاب اسلامی به صورت مجازی و حضوری با شرکت جمعی از اساتید دانشگاه های کشور ازجمله تهران، صنعتی امیرکبیر، علم و صنعت، الزهرا، سمنان، کرمان، تربیت دبیر شهید رجایی، خوارزمی، هرمزگان، دانشگاه آزاد اسلامی، سیستان و بلوچستان، رازی، علوم و تحقیقات و پژوهشگاه مواد و انرژی و چند تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
علیرضا رهایی دبیر جلسه، ضمن تبریک ایام ماه رجب، از حضور رئیس شورای اسلامی شهر تهران تشکر و قدردانی کردند.
در ادامه چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران به اهمیت مشارکت انتخابات اشاره کرد و گفت: انتخابات این دوره با توجه به شرایط کشور برای اتخاذ تصمیمات مهم مردم بسیار تاثیر گذار است ضمن اینکه انتخابات این دوره مجلس در انتخابات ریاست جمهوری نیز تأثیرگذار خواهد بود.در واقع جمهوری اسلامی ایران به دلیل جایگاه بالا، دشمنان زیادی مانند آمریکا و اسرائیل و... دارد. بر این اساس مشارکت زیاد مردم به نفع کشور می باشد، اما مشارکت درست نیز مهم می باشد. پس در نتیجه، هم باید تلاش کنیم مشارکت بالا داشته باشیم هم اینکه بهترین افراد را انتخاب کنیم.
عضو هیات رئیسه شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی خاطر نشان کرد: از جهت داخلی هنوز تقسیم بندی صریحی در جامعه اتفاق نیفتاده است. اصلاح طلبان با احزاب خودشان جلو می روند که در نهایت به یک فهرست واحدی خواهند رسید و تبلیغات برای آن فهرست، صورت خواهد گرفت. اما فعلاً مشخص نمی باشد که چه کسانی پیشتاز و علمدار آنها هستند. در جبهه اصول گرایی زیاد شفاف و مشخص نیست. البته شورای ائتلاف در زمینه انتخابات با تجربه است.
وی در ادامه تصریح کرد: باید تحرک فوق العاده ای در انتخابات داشته باشیم که به یک انسجام برسیم، چرا که زمانی که دسته دسته شویم، نتیجه کسب شده کمتر خواهد بود. پس کار در این دوره سخت تر می باشد و امید است که به یک ائتلاف کلی برسیم.
عضو هیات علمی معماری دانشگاه تهران با بیان اینکه از اقشار مختلف مردم در بحث رأی دادن و گزینش باید استفاده کنیم، گفت: اقشار مختلفی مانند قشر صنعتی، علمی، هنری، کشاورزی و دانشگاهی باید در انتخابات مشارکت کنند. در واقع ساختار این اقشار به این صورت است که برای هر قشر کانونی وجود دارد و همچنین کانون ها کمیته بندی می شوند.
در ادامه نشست، چمران ضمن پاسخ به سئوالات اساتید و حاضرین اظهار کرد: آمریکایی ها بر روی رودخانه اروند کار کردند و به این نتیجه رسیدند که نمی توان پل زد اما ما توانستیم این کار را انجام دهیم چرا که ما به جامعه نخبگانی اعتقاد داریم و بر اساس جامعه نخبگانی از همه کمک می گیریم، در این زمینه معیار هایی تعیین کرده ایم که قضاوت درست و راحتی انجام بدهیم.
وی تاکید کرد: یکی از معیار های فوق، تصمیم گیری درست فرد و مسئول در شرایط مختلف میباشد. شورای قبلی کار خاصی انجام ندادند. همین طور که آقای شاکری به عنوان مسئول و نماینده مجلس در جریان هستند، کنار گذاشتن شهردار از دولت در شورای قبل، بسیار اتفاق نامناسبی بود اما ما الان این موهبت رو داریم که با خریدن ۱۰۵۰ واگن برای شهر تهران کاهش ترافیک کمک کنیم اما متاسفانه این برنامه در حد تفاهم نامه ماند. ما با پیگیری هایمان تلاش کرده ایم که این اتفاق را رقم بزنیم. اما دولت هزینه آن را نداد.
چمران تاکید کرد: ما پیشنهاد دادیم که یک کشتی نفت به چینی ها بدهند و بعد از کلی تلاش قبول کردند و نفت را به چین دادیم و رفتیم برای مذاکره نهایی و اصرار کردیم تولید و تحویل واگن ها بیش از ۱۲ ماه طول نکشد و از چند روز پیش این قرارداد شروع شده است و در حال ساخت و ارسال به تهران هستند و همینطور قراردادهای داخلی نیز منعقد کرده ایم.
به گفته وی، ما هم اکنون ریل و ایستگاه داریم اما لوکوموتیو نداریم .این فکر که کارهای ما شاید به دوره خودمان نرسد و نتیجه اش در دوره ما نباشد فکر بیهوده ای است. ما سال گذشته درخواست اتوبوس کرده ایم اما بیشتر از ۷۰ عدد سال گذشته نتوانستند به ما بدهند .امسال دوباره درخواستی داده ایم که شامل اتوبوس های برقی نیز هست.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران افزود: قسمت دوطبقه اتوبان یادگار امام رو بنده طراحی کردم و ما تلاش کردیم و کارگاه را احیا کنیم برای ادامه پروژه برای این که این بزرگراه به جاده ساوه متصل بشود. بزرگراه شهید بروجردی تکمیل شده و بزرگراه شهید شوشتری نیز به عنوان أخرین بزرگراه ترخان هست که فعلا در دست ساخت هست. حدود یک ششم کل بودجه را فقط برای حمل و نقل عمومی هزینه کرده ایم. وظیفه ما خرید اتوبوس نیست، باید وزارت کشور بخرد اما متاسفانه به جای ۶۰۰ تا ۱۷۴ تا اتوبوس تحویل ما دادند. هزینه بلیط های حمل و نقل، یک سوم مردم یک سوم شهرداری و یک سوم را دولت می دهد.
چمران با بیان اینکه ما ارتباط با دانشگاه را در اولویت خودمان قرار می دهیم، گفت: ما میخواهیم یک دروازه قرآن در جنوب تهران بسازیم که از اساتید دانشگاه برای مطالعات آن دعوت کردیم.
در ادامه علیرضا رهایی دبیر جلسه تأکید کرد: نگرانی ها در زمینه انتخابات معیاری های انتخاب است، باید مشخص شود که چه معیاری باید برای انتخابات دوره ی بعد مجلس مورد توجه باشد. همچنین باید کارنامه ی فعلی مجلس مورد توجه مردم باشد.
در ادامه جلسه شاکری، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی به کار ها و فعالیت های مثبت مهندس چمران در شورای شهر اشاره کرد و گفت: تاکنون حدود 22 قشر و 35 کانون تشکیل شده است. همچنین باید از ظرفیت این اقشار در تصویب قانون استفاده شد. باید در کادر سازی برای بدنه ی اجرایی دولت و هم مجلس از این اقشار استفاده کرد.
شاکری تشکل هایی مثل تشکل شورای وحدت را پیشنهاد کردند و برای اینکه اقشار احساس مسئولیت کنند و در جریان تقویت باشند، دولت سایه را معرفی کنند.
در ادامه رهایی دبیر مجمع گفت: موضوع مهم بحث انتخابات است. مجلس در رأس امور است، که دو وظیفه ی مهم آن قانون گذاری و نظارت است. همچنین حضور دانشگاهیان هم در بحث ترویج و هم توصیه برای موضوع انتخابات مهم است.
در پایان جلسه رهایی تأکید کرد: یکی از چالش های مجلس جزئی نگری است و به مباحث ملی توجه خاص نمی کنند . طرح ایجاد منطقه هوشمند در اطراف دانشگاه ها در دست اقدام است. منابع علمی این طرح نیز موجود و مطالعات اولیه نیز انجام شده. در ادامه دکتر رهایی انتهای جلسه را اعلام نمودند و از همه ی حضار، هم برای تلاش در راستای همکاری در انتخابات و هم شرکت در آن برای سربلندی کشور و ... درخواست کردند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تحلیل شرایط کشور از بُعد انتخابات که جناح های سیاسی چه نقشی و چه موضعی در بحث مشارکت انتخابات دارند. ائتلاف اصول گرایان در چه موقعیتی است و چه برنامه هایی در پیش دارند. نهایتاً برای افزایش مشارکت مردم در انتخابات چه توصیه هایی وجود دارد و چه موضوعاتی را می شود مطرح نمود از برخی مسائل مطرح در این جلسه بود.
نظر شما