چرا رهبر انقلاب از ایمان و امید به عنوان نرم افزار تحول و پیشرفت کشور نام بردند؟

رهبر معظم انقلاب از آنجا که جهت کلی حرکت کشور و دستگاه‌های مختلف را در مجموع در مسیر تحقق آرمان‌ها و ارزش‌های اسلامی و انقلابی می‌دانند، به امیدبخشی و امیدآفرینی تأکید دارند.

سرویس رصد و تحلیل شانا - امید به خداوند سرمایه همه‌ انبیای الهی و حرکت‌های توحیدی در طول تاریخ بوده است. از این‌رو امیرالمؤمنین علیه‌السلام، ناامیدی را بزرگ‌ترین بلا و آسیب معرفی می‌نمایند: «اعظم البلاء انقطاع الرجاء» و در حدیثی دیگر می‌فرمایند: «ناامیدی قاتل صاحب خویش است».

به‌همین جهت هر جامعه‌ای برای رسیدن به اهدافش نیاز به انسان‌هایی با اراده‌ قوی و امیدوار به آینده دارد. اگر یأس و ناامیدی که یکی از حربه‌های شیطان است گریبان‌گیر افراد این جامعه شود موجب آن خواهد شد که برای رسیدن به اهداف شک و تردید ایجاد شود و باعث شود برای ادامه‌ رسیدن به اهداف تلاش و کوشش عمومی صورت نگیرد و چنین جامعه‌ای به پیشرفت قابل توجهی نخواهد رسید.

جامعه برای رشد، پیشرفت، پویایی و... به امید نیاز دارد و باید آینده‌ روشنی داشته باشد تا به حیات خود ادامه دهد و اگر این امید و آینده‌ی روشن کم شود و یا از بین برود آن وقت است که دچار اختلال و فروپاشی خواهد شد. اما برای اینکه چنین جامعه‌ای دچار فروپاشی نشود باید بستری مناسب فراهم شود تا یأس و ناامیدی از بین برود و امید جایگزین آن شود.

یکی از اهداف دشمنان در جنگ نرم علیه این نظام تبدیل کردن امید و روشن بودن آینده که باعث شوق مردم برای تلاش و مجاهدت می‌شود به تیره و تار کردن فضا و کاهش انگیزه است. دشمن به‌دنبال آن است که ملت ایران اعتمادبه‌نفس خویش را از دست بدهد تا دچار یأس و ناامیدی بشوند تا نتوانند قدرتمند شود.

در همین زمینه رهبر انقلاب می‌فرمایند: « می‌خواهند باورهای این مردم را عوض کنند؛ هدف جنگ نرم، تغییر باورها است. باورها مثل چه چیزهایی؟...  باور به آینده؛ امید به آینده، باور به آینده، اینکه ما بالأخره اینجور خواهیم شد؛ این خواهیم شد؛ اینها خیلی مهم است. بنده بنشینم به مخاطب – که قبول هم می‌کنند- بگویم شما باید کاری کنید که پنجاه سال دیگر، چهل سال دیگر، هرکس بخواهد به پیشرفت‌های علمی دست اول دست پیدا کند، ناچار باشد زبان فارسی یاد بگیرد؛ این یک آینده است، یک آینده‌ی مشعشع است؛ این را جوان قبول می‌کند، می‌پذیرد، فکر می‌کند این کار شدنی است که واقعا شدنی است، قطعا شدنی است، می‌خواهند  این باور به آینده را تغییر بدهند؛ که آقا فایده ندارد، آقا بیخودی حرکت می‌کنید. پس تغییر باورها، از جمله باور به آینده است.»

افق های روشن و امید آفرین

برخورداری جمهوری اسلامی ایران از تمدنی ریشه دار و کهن، انقلابی الهام بخش، موقعیت جغرافیایی و جایگاه ژئوپلتیکی رشک برانگیز، ثروت های بیکران خدادی در حوزه های نفت ، گاز و معادن، برخورداری از سرمایه انسانی جوان و متخصص، نیروی نظامی مقتدر و بالاخره بهره مندی از رهبری حکیم، مجاهد و استراتژیست که افق های روشن و امید آفرین را نه تنها به ملت ایران بلکه به جهان اسلام و بشریت امروز بشارت می‌دهد، موجب شده است تا نظام اسلامی ایران چونان نگینی گرانبها و بازیگری موثر بر تارک امروز منطقه، جهان اسلام و عرصه بین الملل بدرخشد.

در چنین شرایطی، یکی از اهداف راهبردی دشمنان در جنگ ترکیبی علیه انقلاب و جمهوری اسلامی، تحریف واقعیت ها، نادیده گرفتن ظرفیت ها، سانسور موفقیت ها و القای فضای یاس و ناامیدی در جامعه به ویژه نسل جوان نسبت به آینده کشور از طریق سیاه نمایی، بزرگ نشان دادن  مشکلات، زیر سؤال بردن و یا کم‌ارزش جلوه دادن دستاوردهای انقلاب و ناکارآمد نشان دادن نظام دینی است.

تجربه انقلاب اسلامی طی چهار دهه گذشته گواهی بر این مدعاست که دشمنان انقلاب اسلامی همواره تلاش کرده اند از طریق قدرت رسانه‌ای خود، مانع درک واقعیت های انقلاب اسلامی و دستاوردهای ارزشمند جمهوری اسلامی از سوی جوانان ایرانی شده و با نوعی واقعیت ‌پنداری برای آنان، در پشتوانه‌های مردمی انقلاب و نظام جمهوری اسلامی خلل وارد سازند.

از این رو، اهمیت راه طی شده، تبیین دستاوردهای انقلاب و مسیر فراروی جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یک وظیفه آشکار می‌گردد. منزلگاه هایی که در مسیر انقلاب پشت سر گذاشته‌ و توفیقاتی که به آن دست یافته‌ایم و همچنین افق های روشنی که در پیش روی داریم را باید برای مردم به ویژه نسل جوان کشور گفت تا با تولید اعتماد به ‌نفس بیشتر، برای امید به فتح قله های رفیع تر و افق های فراتر مهیاتر شوند.

توفیقات گذشته، کلید فتح آینده

 بدون تردید ، موفقیت در طی مسیر آینده و رسیدن به اهداف ترسیم شده، بدون برخورداری از زیربناهای مستحکمی همچون نیروی جوان متخصص، ظرفیت های بزرگ اقتصادی، موقعیت ژئوپلتیک، رهبری هوشمندانه و نیروی نظامی مقتدر میسر نخواهد بود که بخشی از این عناصر مهم و کلیدی ظرف چهار دهه اخیر برای پیمودن مسیری که به تعبیر رهبر معظم انقلاب، ” روشن” و ” درخشان ”  خواهد بود، تحقق یافته است.

  بر همین اساس، معظم له در ترسیم آینده ملت ایران در ۱۲ ابان سال ۹۷ می فرمایند: ” بنده امیدم و نگاهم نسبت به آینده این کشور خیلی روشن است. بنده می دانم که خداوند متعال اراده فرموده است که این ملت را به متعالی ترین درجات برساند. و بدانید که ان شاءالله ملت ایران به برکت اسلام ، به برکت نظام اسلامی، به عالی ترین درجات یک ملت در حد و اندازه ملت ایران خواهد رسید بدون تردید، و بدانید که توطئه دشمن ،خرابکاری دشمن ،حمله دشمن ،ضربه دشمن هیچ اثری نخواهد داشت و به معنای واقعی کلمه دشمن هیچ غلطی نخواهد کرد."

  و همچنین در دیدار مردم قم در ۱۹ آبان سال ۹۶ تاکید می نمایند: ” امید و نگاه بنده نسبت به آینده‌ی این کشور خیلی روشن است. بنده می‌دانم که خدای متعال اراده فرموده است که این ملّت را به متعالی‌ترین درجات برساند و بدانید که ان‌شاءالله ملّت ایران به برکت اسلام، به برکت نظام اسلامی، بدون تردید به عالی‌ترین درجاتِ یک ملّت در حدّواندازه‌ ملّت ایران خواهد رسید.”

  همچنین مقام معظم رهبری در دیدار مردم قم در روز ۱۹ دی‌ماه سال ۷۶ با تأکید بر افق روشن انقلاب اسلامی، رسیدن انقلاب به چهل‌سالگی را درروند شکل‌گیری تمدن‌ها، آغاز بلوغ و شکوفایی خواندند و افزودند: «در این مسیر تمدنی، چهل‌سالگی نه دوران پیری بلکه دوران عمق یافتن حرکت‌ها است و به فضل الهی و به برکت «ایمان دینی، عزم راسخ، حضور و آمادگی و کار و تلاش ملت به‌ویژه انبوه جوانان خوش‌فکر، مبتکر و امیدوار به آینده، حرکت تاریخی ملت ایران به نتایج درخشان خود خواهد رسید.»

آنچه را که در ترسیم ابعاد روشن انقلاب می‌توان مورد تأکید قرار داد این است که به رغم وجود برخی از کاستی‌ها در روند اداره کشور که آن‌هم محصول ضعف‌ها وناکارآمدی‌ها وغفلت مسئولین از ظرفیت‌های انقلاب وباور واعتماد به دشمنان است، نظام اسلامی در چهل سال گذشته توانسته در مسیر تحقق آرمان‌ها واهداف انقلاب گام بردارد.

 حفظ استقلال وتمامیت ارضی کشور به رغم تحمل یکی از کم‌نظیرترین جنگ‌های معاصر درعین صلابت وعظمت وایستادگی انقلاب در مقابل سلطه گران جهانی، نمایانگر قابلیت وتوانایی نظام اسلامی در پاسداشت شعار استقلال است.

اهتزاز پرچم اسلام در جهان و ایستادگی در برابر حرکت‌های انحرافی تکفیری والتقاطی که با هدف مقابله با حرکت ناب انقلاب اسلامی ایجاد شده بود بیانگر کارنامه روشن انقلاب در پاسداشت اسلامیت نظام است، پاسداشتی که البته هزینه‌های سنگین مادی وانسانی را بر ایران اسلامی تحمیل کرد.

انقلاب اسلامی با ارائه تصویری کارآمد از دین به‌عنوان پدیده‌ای معنوی پویا توانست نقش آموزه‌ها و اعتقادات دینی را به‌عنوان منبع معرفتی و راهنمای زندگی فردی، اجتماعی و سیاسی به منصه ظهور برساند و توان دین را به‌عنوان پرچم معنوی مبارزه برای رفع استیلای بیگانگان، فراروی بشریت قرار دهد و با شاخصه دین‌باوری و آرمان‌خواهی، دین را به‌عنوان پدیده‌ای سیاسی و عنصری فرهنگی معرفی کند.

  بن مایه های امید و ایمان به آینده درخشان

   وجود مشکلات و نارسایی ها در بخش های اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی کشور قابل انکار نیست ، اما با توجه به امکانات و ظرفیت های فراوان کشور و پیشرفت های به دست آمده در بخش های مختلف با وجود همه مشکلات و مانع تراشی های دشمنان ، با برنامه ریزی مشخص و تلاش و مجاهدت برای تحقق آن ، آینده روشنی فرا روی نظام خواهد بود. همان گونه که مقام معظم رهبری فرمودند: « آینده‌ کشور به توفیق الهی، به فضل پروردگار، آینده‌ خوبی است.»

مروری گذرا بر دستاوردهای نظام اسلامی در عرصه های مختلف ، بن مایه های امید و ایمان به آینده درخشان را نمایان می سازد که بخش هایی از آن به قرار ذیل است:

ـ پیشرفت‌های علمی و توسعه فناوری و صنعتی ایران با وجود تحریم‌ها و فشارها که تبدیل به الگوی «مقاومت، استقلال و پیشرفت بومی» در میان ملت‌های منطقه شده است.

ـ الگو شدن وتاثیرات الهام بخش نظام جمهوری اسلامی برای کشورهای منطقه و جهان اسلام

ـ پیشرفت و اقتدار نظامی ایران در خلیج‌فارس، تنگه هرمز، اقیانوس هند، دریای احمر، دریای مدیترانه و حضور مقتدرانه در دیگر آب‌های بین‌المللی حتی در منطقه دریایی ایالات متحده

ـ اقتدار و اشراف اطلاعاتی ـ امنیتی جمهوری اسلامی در قبال توطئه‌های دشمن

ـ پیشرفت کشور در حوزه فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای با وجود فشارها

-تبدیل شدن جمهوری اسلامی ایران به قطب پزشکی منطقه

-ورود به باشگاه فضایی جهان با پرتاب موجود زنده به فضا و ساخت موشک ماهواره بر و تولید ماهواره بومی

ـ واکسینه شدن جمهوری اسلامی و سربلند بیرون آمدن ملت از فتنه های گوناگون

ـ همراهی نظام و ملت و همبستگی ملی در جمهوری اسلامی ایران

ـ توانایی‌های ایران در کم اثر کردن تحریم ها و اتکا به توان داخلی

-ساخت سلاح ها و تجهیزات پیشرفته نظامی و دفاعی همچون موشک های دوربرد، موشک راهبردی هایپرسونیک، ، موشک های سطح به دریا، ناوشکن، ناو، پهپادهای تهاجمی و شناسایی و...

پیش بینی هایی که به وقوع پیوست

 برخی کارشناسان و اندیشمندانی که سال هاست مشغول مطالعه و تحقیق در منظومه فکری رهبر معظم انقلاب اسلامی هستند، بشارت ” آینده روشن و درخشان” ملت ایران توسط رهبر انقلاب را از جنس پیش بینی‌های محقق شده معظم له می دانند و معتقدند مروری بر پیش بینی های محقق شده ایشان نشان می دهد که تحقق آینده روشن و درخشان برای ملت ایران هم دست یافتنی و محقق الوصول خواهد بود.

برخی از این پیش بینی ها به قرار ذیل هستند:

۱-شکست آمریکا در عراق و افغانستان

حادثه ۱۱ سپتامبر در سال ۲۰۰۰ برای دولت مستکبر آمریکا بهانه‌ای شد تا به کشورهای افغانستان و عراق حمله نظامی کند، همان ایام رهبر انقلاب شکست آمریکا در عراق را پیش‌بینی کرده و فرمودند:«{آمریکا} بر رژیم صدام پیروزی نظامی پیدا کردند، اما این به معنای پیروز شدن آن‌ها بر ملت عراق از لحاظ سیاسی و فرهنگی نیست و نخواهد بود.»

۲-شکست طرح خاورمیانه بزرگ

 طرح «خاورمیانه بزرگ» نیز نقشه‌ای بود که دولت جورج بوش پسر برای در دست گرفتن عنان کشورها منطقه طراحی کرده بود. در جریان جنگ ۳۳ روزه در سال ۸۵، این جنگ مقدمه‌ای برای تولد خاورمیانه جدید که مطابق اهداف آمریکا و صهیونیست‌ها باشد ارزیابی می‌شد. تحلیل رهبر انقلاب درباره طرح خاورمیانه بزرگ اما جور دیگری بود:« طرح خاورمیانه بزرگ که باند حاکم بر کشور آمریکا با صحنه‌گردانی اساسی صهیونیست‌ها آن را طراحی کردند، برای چیست و معنایش چیست؟ خاورمیانه، منطقه ثروتمندی‌ است؛ طمع بلعیدن آن، این‌ها را آرام و راحت نمی‌گذارد و قصدشان بلعیدن این منطقه است. البته نمی‌توانند؛ این لقمه گلوگیر است و آن‌ها را خفه خواهد کرد.

۳-بشار پیروز خواهد شد

 روزها و ماه‌های نخستین که جنگ سوریه آغاز شده بود، کمتر کسی تصور می کرد که این جنگ با پیروزی نظام سوریه تمام شود. سید حسن نصرالله در خاطره‌ای در این باره چنین می‌گوید: «در آغاز حوادث سوریه، به ایران رفتم و با رهبر جمهوری اسلامی دیدار کردم، در آن زمان همه معتقد بودند که نظام سوریه طی دو یا سه ماه سقوط خواهد کرد. ما دیدگاه خود را مطرح کردیم و گفتیم اگر در دمشق نجنگیم باید در هرمل، بعلبک، ضاحیه، الغاریه، بغاع غربی و جنوب لبنان بجنگیم. رهبر جمهوری اسلامی ایران حرف من را تکمیل کرد و گفت: نه فقط در این مناطق بلکه در کرمان، خوزستان و تهران و… سپس گفتند: این جبهه چند محور دارد: محور ایران، محور سوریه و محور لبنان. فرمانده محور سوریه بشار اسد است و باید کاری کنیم که پیروز شود و پیروز خواهد شد. بعدها رهبر انقلاب در دیدار با خانواده‌های شهدای مدافع حرم در این باره چنین فرمودند:«به شما این مژده را هم می‌دهیم که بدانید کار فرزندان شما یک کار عظیم بود و انشاءالله خدای متعال به مجاهدت این‌ها برکت خواهد داد، به خون‌های مطهر این‌ها برکت خواهد داد و انشاءالله ریشه این دشمنان برکنده خواهد شد.»

۴-شکست طرح معامله قرن

 بیشتر از شش سال است که ایالات متحده و رژیم صهیونیستی به دنبال اجرای طرحی موسوم به معامله قرن و قرارداد آبراهام، با هدف برتری و چیرگی این رژیم جعلی بر سرزمین فلسطین است. طرحی که اگر چه مقامات دو کشور، بدان خوش‌بین بودند اما تا   امکان اجرایی شدن آن محقق نشده است. رهبر انقلاب اما از همان ابتدا، شکست این طرح را پیش‌بینی کردند:«یهودی‌سازی فلسطین خواب آشفته‌ای است که دیده‌اند؛ نه آن اتفاق می‌افتد نه معامله قرن.»

۵- پیش بینی مرگ حافظ اسد و تغییر قدرت در سوریه به نفع حزب الله؛ 

سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان می گوید در هنگام بیماری حافظ اسد، یکی از دغدغه های جدی ما از دست دادن وی بود و فکر می کردیم با رفتن حافظ اسد، جریان مقاومت ضربه جدی خواهد خورد. این موضوع را با حضرت آیت الله خامنه ای مطرح کردیم اما ایشان به  راحت فرمودند : نگران نباشید. جانشین حافظ اسد به جریان مقاومت کمک بیشتری خواهد کرد و مقاومت قوی تر خواهد شد که این اتفاق با به قدرت رسیدن بشار اسد به وقوع پیوست.

۶-پیش بینی افول و زوال آمریکا؛

اگرچه در سالیان اخیر صدها سیاستمدار، اقتصاددان، روزنامه نگار، نخبه و اندیشمند از افول و زوال آمریکا سخن گفته اند اما رهبر معظم انقلاب از ۳۰ سال قبل با صراحت سخن از افول و زوال آمریکایی گفتند که در سه دهه قبل رسانه های دنیا از سیطره بلامنازع تمدن آمریکایی و هژمون ایالات متحده به عنوان سرنوشت محتوم بشر سخن می گفتند.

همچنین می توان به پیش بینی های معظم له در شکست مذاکرات صلح اعراب و اسرائیل، شکست رژیم صهیونیستی از حزب‌الله لبنان در نبرد ۳۳ روزه  و خروج رژیم صهیونیستی از جنوب لبنان اشاره کرد.

رمز و راز بشارت رهبر انقلاب

حرکت تکاملی انقلاب علی‌رغم موانع داخلی و دسیسه‌های خارجی، پیوسته و سنجیده ادامه دارد. هدف نهایی این حرکت الهی و اسلامی ایجاد تمدن نوین اسلامی است. ظرفیت‌های ژرف، رهبری حکیمانه، انگیزه‌های قوی و مجاهدت برآمده از علم و ایمان در جامعه به ویژه از سوی جوانان صالح و انقلابی، مؤلفه‌هایی اساسی است که بسترساز اتصال به وعده تخلف‌ناپذیر نصرت الهی و نیل به آن آرمان بزرگ است.

حکیم متأله انقلاب آینده را متعلق به اسلام می‌دانند؛ ایشان ۲۳ مهر ۱۳۹۰ در اجتماع مردم گیلان‌غرب فرمودند: «من تردیدی ندارم که آینده متعلق به اسلام است، آینده در قلمرو اسلام است و شما جوانها ان‌شاءالله به توفیق الهی آن روزی را که پرچم اسلام در همه این مناطق به اهتزاز دربیاید و یک مجموعه‌ متحد اسلامی مقتدر و باعزت تشکیل بشود، خواهید دید.»

و در نخستین توصیه خود در بیانیه گام دوم انقلاب می فرمایند: «نخستین توصیه‌ی من امید و نگاه خوشبینانه به آینده است. بدون این کلید اساسیِ همه‌ قفل ها، هیچ گامی نمی توان برداشت. آنچه می گویم یک امید صادق و متّکی به واقعیّت های عینی است. این‌جانب همواره از امید کاذب و فریبنده‌ دوری جسته‌ام، امّا خود و همه را از نومیدی بی‌جا و ترس کاذب نیز برحذر داشته‌ام و برحذر می دارم. در خود و دیگران نهال امید به آینده را پرورش دهید. ترس و نومیدی را از خود و دیگران برانید. این نخستین و ریشه‌ای‌ترین جهاد شما است. نشانه‌های امیدبخش ــ که به برخی از آنها اشاره شد ــ در برابر چشم شما است. رویش های انقلاب بسی فراتر از ریزش ها است و دست و دلهای امین و خدمتگزار، به مراتب بیشتر از مفسدان و خائنان و کیسه‌دوختگان است. دنیا به جوان ایرانی و پایداری ایرانی و ابتکارهای ایرانی، در بسیاری از عرصه‌ها با چشم تکریم و اهتمام می‌نگرد. قدر خود را بدانید و با قوّت خداداد، به سوی ‌آینده خیز بردارید و حماسه بیافرینید.»

رهبر انقلاب " ایمان " و "امید " را نرم افزار انقلاب اسلامی جهت پیشرفت و تحول آفرینی های تاریخی می دانند. از این رو در اجتماع پرشور مردم قدرشناس و وفادار در سی‌وچهارمین سالگرد رحلت امام خمینی(ره)، امام راحل را از سرآمدان تاریخ ایران خواندند و با تبیین ۳ تحول بزرگی که امام در سطح کشور، امت اسلامی و سطح جهان بوجود آورد، تصریح کردند: «ایمان» و «امید» امام، عامل نرم‌افزاری و بوجودآورنده‌ این تحولات عظیم تاریخی بود و هرکسی و هر مجموعه و جریانی که به «ایران، منافع ملی، بهبود اوضاع اقتصادی، پیشرفت کشور و عزت ملی» علاقه‌مند است، باید همه سعی خود را در تقویت «ایمان» و «امید» مردم و جامعه به کار گیرد.

معظم له با بررسی عوامل سخت‌افزاری و نرم‌افزاریِ کمک‌کننده به امام بزرگوار در روند تحول‌آفرینی‌های تاریخی فرمودند: صفحات کاغذ و نوارهای ضبط صوت تنها عوامل سخت‌افزاری امام برای رساندن پیام‌ها و سخنان‌شان به مردم بودند. آنچه امام را به آن فعالیت‌های معجزه‌آسا قادر ساخت،‌ دو عامل مهم نرم‌افزاری یعنی «ایمان» و «امید» بود.

ایشان با اشاره به سخنان استاد شهید مطهری بعد از ملاقات با امام خمینی در پاریس، افزودند: مطهری که خود کوه ایمان بود، در امام چهار ایمان مشاهده کرد: ایمان «به هدف، به راه، به مردم و بالاتر از همه، ایمان به خدا».

رهبر انقلاب ایمان به خداوند را در مسیر امام یعنی مبارزه با دشمنان خدا، به معنای ایمان و اعتماد به وعده‌های الهی دانستند و با استناد به آیات متعدد قرآن مجید، افزودند: پروردگار وعده داده است که هرکس او را یاری کند، از نصرتش برخوردار شود؛ وعده داده که گام‌های مومنان را ثابت و مستحکم گرداند، مدافع مومنان باشد و حق و هرچیزی را که به نفع مردم است، ماندگار سازد و باطل را همچون کف روی آب، دچار زوال و نیستی کند.

رهبر انقلاب درباره بُعد دیگری از ایمان امام یعنی «ایمان به مردم»، گفتند: امام با درک عمیق آیات الهی، به انگیزه‌ها و عمل مردم از جمله به رای آن‌ها، اعتماد و اعتقاد عمیق قلبی داشت و در مقابل برخی اظهار نگرانی‌ها می‌گفت «من مردم را بهتر و بیشتر از شما می‌شناسم.»

رهبر انقلاب در تبیین «امید» به عنوان دومین عامل نرم‌افزاری در چندین دهه فعالیت تحول‌آفرین امام گفتند: «امید» عنصر دائم و موتور حرکت امام عظیم‌الشأن بود؛ به‌گونه‌ای که در دهه ۲۰ از قیام لله سخن می‌گفت، در دهه چهل عملا وارد میدان قیام شد و در دهه ۶۰، در دل طوفان‌های مهیب نظامی-امنیتی و سیاسی، خم به ابرو نیاورد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، امید دائم امام و پرهیز همیشگی ایشان از یأس را ناشی و متکی بر ایمان آن شخصیت جاودانه برشمردند و گفتند: امام همانگونه که خود می‌فرمود، هیچگاه دچار ناامیدی نشد و معتقد بود وقتی ملت چیزی بخواهد، حتما محقق می‌شود. ایشان با اشاره به تأثیر متقابل و فزاینده ایمان روشن و امید حقیقی بر یکدیگر، افزودند: امید با حرکت همراه است و با تنبلی نمی‌سازد و کسانیکه برای رسیدن به سرمنزل مقصود، به بی‌تحرکی و نشستن روی می‌آوردند در احادیث مذمت شده‌اند.

رهبر انقلاب پس از برشمردن ابعاد ایمان و امید امام، آحاد ملت بخصوص جوانان خوش‌روحیه و پُر تلاش کشور را به عمل به درس‌های امام بزرگوار برای پیمودن راه طولانی و انجام کارهای بزرگ پیشِ رو فراخواندند و گفتند: بدون تردید مهمترین درس و توصیه ایشان به ما، ادامه دادن راه او، نگهبانی از میراث او و دنبال کردن تحول سه گانه‌ای است که در سطح کشور، امت و جهان ایجاد کرد.

" ایمان " و " امید " پرتکرارترین واژه ها در بیانات رهبری

 " ایمان " و " امید " از پرتکرارترین واژه ها در بیانات رهبر معظم انقلاب هستند. تقویت روحیه امید به آینده در تمامی بیانات وسخنرانی های ایشان موج می زند. امید یک ملت و امت نسبت به آینده، برگرفته از غرور ملی، حس وطن‌دوستی و اعتماد به نفس است؛ انگیزه و شوق برای تلاش، تاب‌آوری و تحمل مشکلات، ظرفیت آرزومندی و داشتن آرزوهای بزرگ، همگی از نشانه‌های یک انسان یا ملت امیدوار محسوب می‌شود.

ایجاد «امید» در جامعه، حس امنیت داشتن را القا می‌کند و افراد را به سمت تلاش بیشتر برای دستیابی به موفقیت‌ها سوق می‌دهد؛ از طرفی امید اجتماعی، خوش‌بینی و امیدواری نسبت به آینده را در دل افراد ایجاد می‌سازد. تزریق امید در جامعه در همه سطوح ضروری است و مردم با داشتن این ویژگی، می‌توانند برای پیشبرد امور حکومت گام بردارند؛ از سوی دیگر همراهی بهتری با ارکان حاکمیت در تحقق امور و طرح‌ها خواهند داشت.

کسی منکر وجود مشکلات و کاستی ها به ویژه در بخش اقتصادی در کشور نیست ، اما کدام کشور است که با مشکلات و چالش روبرو نباشد ، آیا کشورهایی که داعیه پیشرفت و توسعه دارند با مشکلات متعددی دست به گربیان نیستند؟ نباید به گونه ای وا نمود کرد که تنها کشور ما دارای این مشکلات است . بنابر این اولا؛ هر گونه ارزیابی منصفانه در گرو توجه به مجموعه اقدامات مثبت و نقاط ضعف در کنار هم بدون هر گونه بزرگ نمایی و سیاه نمایی در باره مشکلات و نادیده گرفتن نقاط قوت باید باشد . ثانیاً؛ وضعیت کنونی کشور به عنوان نقطه مطلوب و آرمانی و تمام توانایی نظام تلقی نگردد زیرا تا رسیدن به نقطه قابل قبول و تحقق نظام اسلامی کامل فاصله زیادی وجود دارد و همانگونه که امام راحل در وصیت نامه الهی سیاسی خودشان خاطر نشان نمودند « اینجانب هیچگاه نگفته و نمی گویم که امروز در این جمهوری به اسلام بزرگ با همه ابعادش عمل می شود و اشخاصی از روی جهالت و عقده وبی انضباطی بر خلاف مقررات اسلام عمل نمی کنند لکن عرض می کنم که قوه مقننه و قضائیه و اجرائیه با زحمات جان فرسا کوشش در اسلامی کردن این کشور می کنند و ملت ده ها میلیونی نیز طرفدار و مدد کار آنان هستند .»

 این در حالی است که یأس آفرینی، سیاهنمایی، نفرت پراکنی، تشویش و اعتمادزدایی از طریق سوارشدن بر جهل جامعه و تحریف حقیقت ها، همواره ابزاری در جهت استیلای ظالمان و مستکبران و انزوای صالحان و مظلومان در طول تاریخ بوده است که سبب شد در اغلب زمانها و دورا ن ها اهل باطل بر دنیا تسلط داشته باشند. تأثیرگذاری بر افکار عمومی، دچار ابهام نگهداشتن افکار و رها کردن اذهان مردم یکی از هدف های بزرگ دشمنان اسلام و انقلاب اسلامی می باشد.

مبانی دینی آینده روشن ایران اسلامی

 اما تحقق پیش بینی رهبر معظم انقلاب از آینده روشن ایران اسلامی مبتنی بر موارد ذیل است:

۱-سنت های محتوم الهی

  قرآن کریم امیدواری را موهبت الهی به مؤمنان می‌داند و با مقایسه میان مؤمنان و کفار، می‌فرماید هم شما از طرف دشمن به رنج می‌افتید و هم دشمن از طرف شما به رنج می‌افتد و از این جهت مساوی هستید؛ اما برتری امیدبخش جبهه­ شما در مقابل دشمن این است که خدا به شما وعده پیروزی داده ­است، در حالی که همواره به جبهه مخالف شما وعده هلاکت و انقراض داده ­است: وَ لا تَهِنُوا فِی ابتِغاءِ القَومِ إِن تَکُونُوا تَألَمُونَ فَإِنَّهُم یَأْلَمُونَ کَما تَأْلَمُونَ وَ تَرجُونَ مِنَ اللَّهِ ما لا یَرجُونَ وَ کانَ اللَّهُ عَلیماً حَکیماً؛ و نباید در کار دشمن سستی و کاهلی کنید که اگر شما به رنج و زحمت می‌افتید، آن‌ها نیز (از دست شما) رنج می‌کشند با این فرق که شما به لطف خدا امیدوارید و آن‌ها امیدی ندارند. و خدا دانا و حکیم است (و امیدواران را محروم نمی‌سازد).

وعده خدا به هلاکت و اضمحلال مستکبران در  قرآن، فراوان است که در اینجا به همین یک آیه که هم دربردارنده شکست کفار و هم نویدبخش پیروزی مؤمنان است، اکتفا می‌کنیم: «قاتِلُوهُمْ یُعَذِّبْهُمُ اللَّهُ بِأَیْدِیکُم وَ یُخْزِهِمْ وَ یَنْصُرْکُمْ عَلَیْهِمْ وَ یَشْفِ صُدُورَ قَوْمٍ مُؤْمِنِینَ؛ با آنان بجنگید تا خداوند آنان را به دست‌های شما عذاب کند و خوارشان سازد و شما را بر آنان پیروز کند و دل‌های مؤمنان را تشفی و مَرهَم نهد». در عرصه جهاد با دشمن، ممکن است بعضی از مجاهدان در میانه راه، به فیض شهادت نایل شوند و شاهد پیروزی نهایی صالحان و شکست دشمنان نباشند؛ اما این نیز عین پیروزی است. آیا شهادت برای امثال شهید سلیمانی و دیگر شهدای انقلاب و دفاع مقدس و مدافعان حرم، کمتر از پیروزی ظاهری بر دشمن است؟ به تعبیر قرآن کریم: «قُلْ هَلْ تَرَبَّصُونَ بِنَا إِلَّا إِحْدَی الْحُسْنَیَیْنِ؛ بگو آیا شما منافقان جز یکی از دو نیکویی (بهشت و یا فتح) چیزی می‌توانید بر ما انتظار برید.»

در همین زمینه قابل‌توجه است که مقام معظم رهبری نیز برای حاکم ساختن روحیه نشاط و پویایی در جامعه و طرد کسالت و خمودی از جامعه، همواره و در حیطه‌های مختلف، بر مبنا و ملاحظه‌ی واقعیت‌ها، به امیدبخشی و امیدآفرینی تأکید می‌کنند. معظم‌له همواره تأکید دارند که علی‌رغم دشمنی‌های جبهه استکبار علیه نظام اسلامی، حرکت نظام به سمت تحقق آرمان‌ها ادامه دارد و پیشرفت‌های قابل‌توجهی نیز به دست آمده است. درواقع، در مقابل هجمه‌ها و تخریب‌های دشمنان، مقام معظم رهبری با امیددادن به جبهه نیروهای ارزشی و انقلابی می‌خواهند یادآور شوند که از دستاوردهای انقلاب و ادامه‌ی مسیر آن غافل و دلسرد نشوند.

 رهبر معظم انقلاب همچنین در دیدار با مسئولان نظام و در تبیین سنت نصرت الهی می فرمایند : «ما در شکست دشمن شک نداریم؛ بنده هیچ تردیدی ندارم. هرکسی که با معارف اسلامی آشنا باشد می‌داند که «اِن تَنصُرُوا اللهَ یَنصُرکُم، وَ لَیَنصُرَنَّ‌ اللهُ مَن یَنصُرُه‌؛ یا همین آیه‌ای که تلاوت کردند که « وَ مَا النَّصَرُ اِلّا مِن عِندِ الله»، اینها مسلّم است و در این تردیدی نیست. می دانیم که شکست می خورند؛ می دانیم که سرنوشت رئیس‌جمهور کنونی هم بهتر از سرنوشت اَسلافش -بوش و نئوکان‌ها و دوروبری‌های ریگان و بقیّه- نخواهد بود؛ این هم مثل همانها در تاریخ گم خواهد شد و جمهوری اسلامی سربلند باقی خواهد ماند؛ در این هیچ تردیدی نداریم».( ۲/۳/۹۷) در دیدار با دانش‌آموزان نیز رهبر انقلاب در تاریخ ۱۲ آبان بحث افول آمریکا را بر اساس سنت الهی حتمی عنوان نمودند. (۱۲/۸/۹۷)  گزاره‌هایی شبیه این موارد در بیانات ایشان بی‌شمار است.

۲-همت و کار مسئولین وآحاد مردم

 اگر همت و تلاش مردم و مسوولان با نیت خالص ترکیب شود، آینده روشن در انتظار آن کشور و ملت خواهد بود. رهبر انقلاب در این باره می فرمایند: « طبق سنّت الهی، یک وظایفی بر عهده‌ی ما است؛ هرگز این نتیجه‌ی قطعی که پیشرفت و نصرت الهی نسبت به جمهوری اسلامی است، نباید ما را از وظایفمان غافل کند. یک وظایفی بر عهده‌ی ما است که اگر این وظایف را انجام ندهیم، نمی‌توانیم به آن نتایج مطمئن باشیم؛ باید وظیفه‌مان را انجام بدهیم…بدانید که جمهوری اسلامی همچنان این حرکت روبه‌جلو را پیش خواهد رفت و این مشکلاتی که وجود دارد -که بنده می‌دانم مشکلات گرانی‌ها و مشکلات توّرم و مشکلات رکود و مشکلات گوناگونی که مردم در زمینه‌ی مسائل معیشتی و اقتصادی دچارش هستند- با همّت مسئولین قابل رفع کردن است و خدای متعال پاداش این همّت را خواهد داد که ان‌شاءالله گره‌ها را باز کند.» (۶/۱۰/۹۷)

۳-حفظ اهداف الهی و انقلابی

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در مطلبی حفظ اهداف الهی را ضامن تحقق و حصول توفیق الهی می‌دانند و می‌فرمایند: «کشور به برکت ظرفیّتها، توانایی غلبه‌ی بر مشکلات اقتصادی را به‌طورکامل دارد. ظرفیّتها را شناسایی کنیم، توانایی‌ها را احصاء کنیم، تجربه‌ها را مدّنظر قرار بدهیم و از همه‌ی اینها بالاتر، نصرت الهی را فراموش نکنیم. ما برای اِعلاء کلمةالله داریم تلاش می‌کنیم، ما دنبال قدرت مادّی و این چیزها نیستیم؛ ما می‌خواهیم اسلام سربلند بشود، ما می‌خواهیم شریعت اسلامی در جامعه تحقّق پیدا کند؛ ما می‌خواهیم در دنیایی که مادّیگری و فساد و انحراف‌های گوناگون از غرایز بشری آن را فراگرفته، یک حکومتی، یک جامعه‌ای، یک کشوری درست کنیم که با احکام دین اداره بشود؛ دنبال این هستیم. تا یک حدودی هم موفّق شده‌ایم، در یک مواردی هم ناموفّقیّت داریم که تلاش می‌کنیم ان‌شاءالله در آن بخش‌هایی هم که موفّق نبوده‌ایم موفّق بشویم؛ هدف ما این است. با این هدف، نصرت الهی قطعی است؛ خدای متعال وعده کرده و وعده‌ی الهی هرگز خلاف درنمی‌آید.»  (۲/۳/۹۷)

۴-زوال و انحطاط تمدن غرب

 مقام معظم رهبری(مدّ ظله العالی) یکی از عوامل امیدواری انسان را ضعف دشمن و فرسودگی جبهه مقابل و زوال تمدن غرب می‌دانند. معظم له در این باره می فرمایند: « بنده به طور قاطع میگویم امروز تمدّن غربی دچار انحطاط است، یعنی واقعاً در حال زوال است: عَلیٰ شَفا جُرُفٍ هارٍ فَانهارَ بِه؛ فی نارِ جَهَنَّم؛ لب گودال است؛ این جوری است. البتّه حوادث و تحوّلات جوامع بتدریج اتّفاق می‌افتد؛ یعنی زود احساس نمی شود. حتّی خود اندیشمندان غربی این را احساس کرده‌اند و بر زبان می‌آورند و می گویند. این هم یکی از نقاط امید ما است. تمدّن غربی، تمدّن مادّی در مقابل ما قرار دارد و رو به فرسودگی است. این هم یکی از نقاط امیدبخش است؛ و بعد هم وعده‌ی تخلّف‌ناپذیر خدا که «اِن تَنصُرُوا اللهَ یَنصُرکُم». خب، وَمَن اَصدَقُ مِنَ اللهِ قیلًا؟ چه کسی از خدا راستگوتر است؟ وعده‌ی ‌چه کسی از خدا درست‌تر است؟ خدا می گوید: اِن تَنصُرُوا اللهَ یَنصُرکُم؛ اگر شما نصرت کردید خدا را، یعنی به سمت تمدّن اسلام و جامعه‌  اسلامی و تحقّق دین خدا پیش رفتید، خدا شما را یاری می کند.»

پایان سخن

 واقع‌بینی و امیدآفرینی‌های معظم له به معنای بی‌توجهی به واقعیت‌ها، ضعف‌ها، نقص‌ها و خلل‌ها نیست، بلکه در افق دیدگاه ایشان، در عین وجود معضلات و موانع برای رفع مشکلات و تحقق آرمان‌ها، باید با امید، تحرک، پویایی، نشاط، همت مضاعف، روحیه و کار جهادی و انقلابی، به حرکت رو به جلو ادامه داد. می‌توان گفت که از دیدگاه ایشان، امیدآفرینی ضامنی برای رهایی از چالش‌ها و معضلات است؛ یعنی راه‌حل پاره‌ای از چالش‌ها امیدآفرینی است یا اینکه امیدآفرینی معطوف به حل چالش‌ها است.

امیدبخشی ایشان نیز مبتنی بر جهت کلی حرکت و راهبردهای نظام اسلامی در حیطه‌های مختلف است؛ یعنی ایشان از آنجا که جهت کلی حرکت کشور و دستگاه‌های مختلف را در مجموع در مسیر تحقق آرمان‌ها و ارزش‌های اسلامی و انقلابی می‌دانند، به امیدبخشی و امیدآفرینی تأکید دارند. درواقع، بر مبنای نگاه واقع‌بینانه‌ای که در حیطه‌های مختلف و برآیند آنها دارند، امیدآفرینی می‌کنند. از این‌رو، امیدآفرینی‌های ایشان سری در واقعیت‌های روز جامعه و سودایی در تجویز و افق‌آفرینی و در مرحله بعد، افق‌گشایی دارد. بر همین اساس می‌توان گفت که امیدآفرینی‌های ایشان به نوعی هدف‌گذاری و تعیین راهبرد در حوزه‌های مختلف است؛ یعنی ایشان با امیدبخشی، به نوعی در تعیین چشم‌انداز مطلوب دستگاه‌ها، نهادها و کارگزاران نیز به آنها کمک می‌کنند.

از سوی دیگر،  امیدآفرینی مطلوب ایشان به هیچ‌وجه ضامنی برای تنبلی، سستی و کم‌همتی نیست، بلکه منظور اساسی ایشان از امیدآفرینی، چشم‌اندازسازی و تحرک و انگیزه‌بخشی مضاعف به مردم و مسئولان در راستای تحقق آرمان‌ها و افق‌های پیش‌روی کشور و نظام است.

از دیدگاه ایشان، اگرچه امیدآفرینی عمدتاً معطوف به تحقق کارهای بزرگ و چشم‌اندازها است، اما منافاتی با پرداختن به امور جاری و توجه و دقت به این امور ندارد. به واقع، ایشان امیدآفرینی را هم معطوف به تحقق چشم‌اندازهای آینده و هم معطوف به مسائل جاری و روزمره کشور می‌دانند و بی‌توجهی به یکی به بهانه توجه و برجسته‌سازی دیگری را رد می‌کنند.

از دیدگاه معظم‌له، هرکس به میزان نقش و ظرفیت خود در ترویج امید در جامعه نقشی دارد. آگاهان، نخبگان و مسئولان در این زمینه بیشترین نقش را داشته و طبیعتاً بیشترین تأثیر را نیز می‌توانند داشته باشند. به طور مشخص باید از نقش روحانیون، اساتید دانشگاه، معلمان و... به عنوان حساس‌ترین و مهمترین اقشار در ترویج امید در جامعه نام برد.

تجربه های متراکم انقلاب در بیش از چهار دهه گذشته نشان داده است، ملتی که به رهبری، اصول بنیادین انقلابی و ارزش های دینی همچون استکبار ستیزی، عدالت طلبی، اخلاق مداری و حمایت از مستضعفان و پشتیبانی از نهضت های آزادیبخش پایبند بوده و به نصرت دین الهی همت گمارد، مشمول سنت نصرت الهی خواهد بود.

 به رغم تمامی موانع، سختی‌ها، دست‌اندازی‌ها و توطئه‌هایی که آمریکا و هم‌پیمانانش از ابتدای شکل‌گیری انقلاب اسلامی تاکنون بر علیه ملت مقاوم و انقلابی ما در شکل‌ها و ترفندهای مختلف طراحی و اجرا نموده است این انقلاب با اقتدار و عظمت بر اعتلاء و شکوه خود افزوده و همواره خاری در چشم دشمنان و بیگانگان بوده است.

امروز انقلاب اسلامی ایران پس از چهار دهه که از عمر پر برکت و افتخار آمیز آن می‌گذرد توانسته است با بر هم زدن معادلات قدرت جهانی، بیش از هر زمان دیگری جایگاه تأثیرگذار و تعیین کننده خود در عرصه تحولات منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای را تحکیم بخشد و با پیام الهام‌بخش و عزت آفرین خود، حرکت نوین عدالت خواهی و آزادی‌خواهی و ندای حق طلبانه ملت‌های ستمدیده و مظلوم را به گوش جهانیان برساند. آینده روشن و درخشان و پر قدرت متعلق به اسلام عزیز و انقلاب اسلامی است و ان شاءالله بزودی بشریت شاهد اضمحلال رژیم‌های سلطه و خودکامه خواهیم بود.

کد خبر 1082

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha