کمیته رصد و تحلیل شانا- گروهک داعش که به تصریح هیلاری کلینتون گروه دست ساخته آمریکا در غرب آسیا برای تضعیف جبهه مقاومت و به حاشیه امن بردن رژیم جعلی بود؛ از آغاز عملیات طوفان الاقصی به شکل محسوسی تحرکات خود را آغاز کرده است. در باره چیستی و چرائی این تحرکات مطلب زیر تقدیم میگردد.
گزارشی از تحرکات اخیر گروهک داعش درمنطقه
گروه تروریستی داعش در دو سال گذشته بهویژه پس از هلاکت سرکردههای خود در موضع ضعف قرار گرفته بود و به ندرت حملاتی را در مناطق بیابانی سوریه و عراق تدارک میدید، اما در سه ماه اخیر تحرکات تروریستی داعش بهصورت چشمگیری افزایش یافته است.
تروریستهای داعش در یک ماه گذشته عملیاتهای تروریستی و انتحاری متعددی را در کشورهای عضو محور مقاومت انجام دادهاند. در جدیدترین رویدادها، گروه تروریستی داعش هرچند مشکوک، ولی با انتشار بیانیهای به طور رسمی دو عملیات انتحاری هفته گذشته در کرمان را که در آن بسیاری از هموطنانمان شهید و مجروح شدند، برعهده گرفت.
در روزهای نخست سال جدید میلادی نیز تروریستهای داعش با مسلسل و سلاحهای متوسط مواضع ارتش سوریه را در حومه شرقی دیرالزور هدف قرار دادند که در این حمله چهار نفر از نیروهای مقاومت شهید و سه نیروی سوری مجروح شدند. پیشتر عناصر داعش به مقرهای نیروهای ارتش سوریه در صحرای الرصافه (مثلث الرقه، حمص و دیرالزور) یورش بردند.
بهتازگی نیز گروهی از تروریستهای داعش پس از ربودن ۶ کارگر در روستای اطراف رقه، پنج نفر از آنها را آزاد و یک شخص را اعدام کردند. سپس غیرنظامیان روستا به همراه پنج نفر آزاد شده به جستوجوی فرد اعدام شده و تروریستهای داعش پرداختند، اما با انفجار جسد بهوسیله تروریستهای داعش، ۶ نفر غیرنظامی جان باختند و ۱۰ نفر دیگر مجروح شدند.
در عراق نیز هفته گذشته تروریستهای داعش به روستایی در منطقه مخمور حمله کردند و با نیروهای ارتش عراق درگیر شدند. در این درگیری دو سرباز و یک افسر عراق زخمی شدند. سپس تروریستهای داعش با یورش به همین روستا یک نظامی ارتش عراق را کشتند و دو نظامی دیگر را زخمی کردند که در ادامه، نیروهای کمکی ارتش عراق وارد عمل شدند و تروریستها را داخل روستا به محاصره درآوردند. به همین دلیل فرماندهی ارتش عراق از وضع طرح امنیتی جدید مبتنی بر تشدید اقدامات و حملات هوایی برای جلوگیری از افزایش حملات داعش خبر داد.
موج جدید تحرکات داعش در منطقه همزمان با آغاز و استمرار عملیات غافلگیرانه «طوفان الاقصی» علیه رژیم صهیونیستی همراه بوده و این در حالی است که پیش از عملیات مقاومت فلسطین، گروه تروریستی داعش در حالت و دوره سکون بود.
پس از آغاز حملات هوایی و سپس عملیات زمینی رژیم صهیونیستی و نسلکشی در غزه، هر یک از بازیگران عضو محور مقاومت براساس مقتضیات و توانمندیهای خود اقداماتی را علیه منافع و اهداف آمریکا و رژیم صهیونیستی انجام دادند.
انحراف افکار عمومی از شکستهای راهبردی رژیم غاصب،هدف اصلی داعش از حملات اخیر
در زمانی که مردم مظلوم غزه زیر هجمه شدید تلآویو قرار گرفتند، گروه تروریستی داعش در راستای منافع صهیونیستها گام برداشته است. گروه داعش با فعال کردن هستههای خفته خود و ارتکاب عملیات تروریستی و انتحاری در کشورهای حامی فلسطین، علاوه بر منحرف کردن افکار عمومی جهان از تداوم نسل کشی در غزه، تلاش کرده است در مسیر عملیاتهای محور مقاومت علیه رژیم صهیونیستی سنگاندازی و با راهاندازی عملیات تروریستی، بازیگران محور مقاومت را درگیر بحرانهای داخلی کند.
داعش در سالهای گذشته نیز با قدامات خود در عراق و سوریه باعث فرسایش قدرت محور مقاومت و خارج شدن موضوع فلسطین به عنوان اولویت اساسی جهان اسلام شده بود. در واقع اقدامات چند سال اخیر داعش در راستای منافع رژیم صهیونیستی است.
«نیر بن ارتسی»، خاخام صهیونیست هنگام قدرتیابی داعش در یکی از سخنرانیهای خود گفت، گسترش داعش در منطقه عربی و اقدامات این گروه در ضربهزدن به اروپاییها با هدفی اساسی انجام میشود و آن، مهاجرت یهودیان به سرزمینهای اشغالی است، زیرا داعش حامی رژیم صهیونیستی به شمار میرود.
وی همچنین مدعی شد، داعش حامی رژیم صهیونیستی در منطقه عربی است و گفت، داعش بر ملتهایی مسلط شده است که خواهان نابودی صهیونیستها هستند. هرتسی هلوی، رئیس دستگاه اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی نیز در جریان کنفرانس هرتزلیا با ابراز نگرانی از شکستهای مستمر داعش گفته بود، رژیم صهیونیستی تمام توان خود را به کار خواهد گرفت تا در چنین وضعیتی قرار نگیرد.
موضوعی که حکایت از آن دارد ممکن است ارتش صهیونیستی موضوع حمایت مستقیم و عملی از داعش را در دستور کار خود قرار دهد. اقدامات و تحرکات گروه تروریستی داعش و اظهارات مقامهای رژیم صهیونیستی حاکی از آن دارد، فعالیت و قدرتگیری داعش در منطقه در راستای منافع تلآویو است، زیرا در یک دهه اخیر داعش تنها در راستای منافع رژیم صهیونیستی گام برداشته است.
اهداف داعش از حملات بزدلانه در ایران
جنایت تروریستها در کرمان و احتمالا در مواردی از این قبیل با چند هدف انجام شده و میشود:
نخست- القای ناامنی در جمهوری اسلامی ایران:
یکی از امتیازات مهم ایران بهویژه از سال ۱۳۶۸ به بعد، امنیت داخلی است. حتی زمانی که گروه تروریستی داعش در منطقه غرب آسیا ازجمله در مجاورت مرزهای ایران جولان میداد در داخل ایران امنیت وجود داشت. دشمنان با ترفندهای گوناگون ازجمله اغتشاش و عملیات تروریستی سعی دارند القا کنند جمهوری اسلامی ایران با معضل ناامنی داخلی مواجه است.
دوم- واردکردن کشورمان به جنگ با رژیم صهیونیستی:
عملیات تروریستی کرمان فقط هشت روز پس از اقدام جنایتکارانه رژیم اشغالگر صهیونیستی در ترور سردار سید رضی موسوی در سوریه و یک روز پس از ترور صالح العاروری، معاون نایب رئیسدفتر سیاسی حماس انجام شد. یکی از دیدگاههایی که درباره علل این ترورها وجود دارد، این است که رژیم صهیونیستی سعی دارد جنگ غزه را به جنگی گستردهتر در منطقه تبدیل کند.
سوم- زیرسؤالبردن اعتبار بازدارندگی ایران:
جمهوری اسلامی ایران همواره با خردگرایی خود، سعی کرد به سمت تقابل مستقیم حرکت نکند. در واقع جمهوری اسلامی ایران به جنایتهایی که دشمن انجام داد در قالب تقویت محور مقاومت علیه رژیم صهیونیستی و اخراج آمریکا از منطقه و در برخی برههها نیز به طور متقابل پاسخ داد.
چهارم- امنیتیسازی فضای جامعه و تأثیر بر مشارکت در انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری:
امام خامنهای (حفظه الله)، رهبر معظم انقلاب اسلامی در کنار سلامت، مشارکت و رقابت، امنیت را یکی دیگر از راهبردهای انتخابات عنوان کردند. دشمنان با عملیات تروریستی کرمان درصددند القا کنند ایران با معضل امنیت مواجه است و عملیاتهای مشابهی نیز میتوان هنگام برگزاری انتخابات در ۱۱ اسفند انجام داد تا به این وسیله مردم را برای شرکت در انتخابات دچار تردید کنند. در واقع، مشروعیتزدایی از جمهوری اسلامی ایران با کاهش مشارکت مردم در انتخابات یکی دیگر از اهدافی است که در قالب انجام عملیات تروریستی پیگیری میشود. بر این اساس، نهادهای امنیتی و اطلاعاتی باید عملیات تروریستی در کرمان را بهعنوان هشدار در نظر بگیرند و دغدغه بیشتری به مقوله امنیت داشته باشند.
نظر شما