گزارش اقراریان از چالش‌های شورای شهر برای انجام وظایف نظارتی

رئیس کمیته نظارت شورای شهر تهران و عضو شورای مرکزی ائتلاف، طی مصاحبه‌ای در خصوص چالش‌های ساختاری شورای شهر برای نظارت بر عملکرد شهرداری، عدم تناسب جمعیت شورا نسبت به شهرداری را اصلی‌ترین مشکل دانست.

به گزارش شانا، مهدی اقراریان، رئیس کمیته نظارت شورای شهر تهران و عضو شورای مرکزی ائتلاف، طی مصاحبه‌ای از چالش‌های شورای شهر تهران برای نظارت بر عملکرد شهرداری گفت. اقراریان بیان داشته است: پس از گذشت بیش از یک سال و نیم از عمر شورای ششم، مهم‌ترین و اصلی‌ترین چالشی که در حوزه نظارت داریم عدم تناسب ظرفیت نیروی انسانی شورای ۲۱ نفره در برابر شهرداری است که بیش از شصت هزار میلیارد تومان بودجه دارد و چند ده هزار نیرو را به صورت مستقیم و غیرمستقیم به کارگیری می‌کند و این اشکال ساختاری است که در حوزه نظارت وجود دارد.

وی ادامه داد: مساله دیگری که در حوزه نظارت باید به آن توجه کرد نظارت مبتنی بر فن‌آوری‌های نوین است. شورای اسلامی شهر تهران هیچ زیرساختی را در ادوار گذشته تا به امروز برای نظارت مبتنی بر فن آوری نداشته است.

عضو شورای مرکزی ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی بیان داشت: مساله بعدی نظارت شهروندان است که نظارت شهروندان به صورت مستمر و ارتباط مستقیم با اعضای شورا فراهم نیست. در ابتدای دوره یکی از پیشنهادهایی که به اعضای شورا دادم ولی مورد استقبال قرار نگرفت این بود که با توجه به این که تهران دارای ۲۲ منطقه است هر یک از اعضا به صورت مستمر بر اساس شناخت، تجربه و زیست در آن منطقه یکی از مناطق را انتخاب کنند، یا دو منطقه کوچک را یک اعضا بپذیرد یا هر یک از اعضا دو منطقه را بپذیرند و مناطق بین اعضا تقسیم شود، اعضا به صورت هفتگی روزهای مشخصی را به همشهریان اعلام کنند که در آن مناطق حضور مستمر داشته باشند و مثل نمایندگان مجلس در حوزه انتخابیه‌شان دارای دفتر باشند. ما به شهرداری تهران پیشنهاد دادیم که دفاتری را در اختیار نمایندگان قرار دهند تا این امکان فراهم شود که از این دفاتر به عنوان دفاتر مردمی استفاده شود تا به صورت مستمر ملاقات‌ها در آنجا شکل بگیرد که این اتفاق نیفتاد. به نظرم این یکی از اشکالاتی است که امروز در حوزه نظارت با آن مواجهیم.

این عضو شورای شهر تهران یادآور شد: تلاش کردیم این خلأها را از طریق طرح نجم و حضور مستمر در مناطق ۲۲گانه شهر تهران در روزهای دوشنبه ملاقات‌های مردمی جبران کنیم اما این حتما نیازمند به یک برنامه سیستماتیک در شورا است.

اقراریان تاکید کرد: نظارت یک کار جمعی است که کمیته نظارت به تنهایی نمی‌تواند بار این حوزه را بر دوش بکشد. هر چند نظارت تخصصی در تمام کمیسیون‌ها دارد، اتفاق می‌افتد؛ ولی چالش و مساله‌ این است که پایتخت جمعیت بسیار گسترده‌ای را در دل خود جا داده، اما یک پارلمان شهری ۲۱ نفره با این حد از اختیارات و با این حجم از عملیاتی که شهرداری تهران دارد، پاسخگو نیست...  این اصلی‌ترین و مهمترین چالش است. با نگاه به شهرهایی مانند استانبول یا بسیاری از شهرهای دیگر به نظر می‌رسد پایتخت باید حداقل دارای یک پارلمان شهری با ۷۰ نفر عضو باشد.

کد خبر 734

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha